Ett gott vin kan förhöja vilket tillfälle som helst. Tänk dig en fin middag med dina vänner eller en romantisk stund med din partner och så ett gott vin till det. Visst låter det härligt? Och kombinerar du dessutom det goda vinet med musik kommer upplevelsen att höjas ytterligare.

Skapa en stämning som passar med vinet

Upplevelsen av ett vin påverkas av alla faktorer runt omkring dig. Det gäller så klart maten men också miljön, sällskapet och stämningen. Här ska vi prata om stämningen och hur du enkelt kan förstärka den med hjälp av musik. Musik kan nämligen påverka hur vinets aromer uppfattas. Sätter du på pampig musik kommer vinet att uppfattas som kraftigt och tungt. Spelar du däremot lite glad och uppiggande musik kommer också vinet att uppfattas som mer lätt och fint, och vill du skapa en romantisk stämning sätter du på lugna och kärleksfulla ballader. Köp ett gott vin på vinoteket.se och testa! Visst är det spännande hur vår sinnesstämning kan påverkas av miljön runt omkring oss?

Kombinera rätt och njut mer

När du ska välja ett vin ska du alltså inte bara välja ett vin som passar till maten du ska servera. Välj också vin efter den stämning du vill skapa och ta hjälp av musik för att skapa stämningen. Låt helt enkelt hörseln bli en del av smakupplevelsen. Du kan enkelt skapa olika spellistor som matchar vinet och stämningen i rummet. Testa gärna själv nu! Köp ett gott vin, sätt på musik och se hur din sinnesstämning och din smakupplevelse av vinet förändras!

galore