De allra flesta människor älskar musik och många är vi som också gillar att måla. Genom att kombinera musik med målning kan du få fram fantasi och kreativitet som du inte visste fanns. Den här metoden är mycket vanlig att använda i skolor för barn i de yngre åldrarna, som ska få möjlighet att utforska sina känslor på ett helt nytt sätt.

Du har säkerligen märkt hur olika musikstilar kan få dig att känna dig på olika sätt. Har du lugn musik på i öronen är du säkerligen avslappnad och troligtvis rör du dig även långsammare. Har du däremot snabb musik, rock eller hiphop i öronen har du säkerligen en helt annan takt i det du gör. Att vi handlar och beter oss på olika sätt när vi lyssnar på olika typer av musik är inte ovanligt, men för små barn kan det bli en mycket intressant och ny upptäckt.

Skapa vacker konst tillsammans med ditt barn

Det finns få saker som är lika mysiga som att sätta upp barnens tavlor och konst på väggarna. Naturligtvis kan du blanda barnens skapelser med en vacker tavla från Desenio för att få ett snyggt och modernt hem som även passar vuxna. Hos Desenio hittar du mängder med fina tavlor och posters som du kan använda dig av, samt tavlor som passar utmärkt att ge bort i present.

Så målar ni till musik

Att måla till musik är inte svårt och något som ni gärna kan göra tillsammans. Välj ut tre eller fyra låtar ur olika musikgenrer och ta fram lika många papper. Måla en tavla i taget samtidigt som ni spelar en av låtarna.

Efteråt kan ni gå igenom era bilder och låta barnet berätta om vilka känslor och tankar som uppstod medan ni målade. Detta är perfekt att genomföra tillsammans med ditt barn, syskon emellan eller i lågstadieklass och förskola.

galore